Nov 22, 2010, 3:30 PM

Защо ли?... 

  Poetry
912 0 23

                                                              продължение на

                     http://otkrovenia.com/main.php?action=show&id=233285

 

Защо ли не си тръгваш, стих неканен,

със ятото на морните вини

и с наметалото на спомените шарени

покриваш пак ранените мечти?

 

Защо ли в листопада на желанията

изгубва разумът  свойте следи

и в крехките ти клони-рими, жадна

най-чаканата истина ръми?

 

Защо в хралупата на вярата се гушиш

в прегръдките на сънища добри

и лешници-съмнения пак люпиш

и с теб по-малко ме боли?...

© Веселка Стойнева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??