Jan 10, 2010, 12:45 PM

Защо няма Зима таз година 

  Poetry » Humour
678 0 12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Зимата събуди се с прозявка,

протегна се в леглото бяло.

За закуска даде си заявка

и отметна снежно одеяло.

 

Облече пелерина снежна,

погледна се в кристално огледало.

Видя отново старата одежда

и познатото лице изцяло.

 

С недоволство смръщи бели вежди,

цял живот една ли ще изглежда?

Не може ли с черти по-нежни

да се сдобие - ех, каква надежда!

 

Хирург пластичен трябва да издири,

да ú извае бързо устни сочни.

Обиколка гръдна да премери

и то веднага да започне!

 

И никакви виелици и преспи -

да цъфне вече бялото кокиче!

Промяната направиха тъй лесно -

не Зима е това, а Пролетно момиче!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??