Nov 15, 2008, 10:09 PM

Защо, о, Музо 

  Poetry » Phylosophy
656 0 7

О, Музо, защо тъй замълча,

дали те зла буря връхлетя

или ти Зевс крилата отне,

та отвърна от мене лице?

 

Евтерпа, знай, без теб съм сама,

не ще стихове с радост редя,

не ще се чуе на песен глас,

не съм ли Музо от тебе  в захлас.

 

Дай ти на мойте мисли криле,

да полетят към светло небе,

да стигнат твоя вълшебен храм,

с тайнство скрито за поета там.

 

 

© Мадлен All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??