Apr 22, 2020, 12:32 AM

Защото беше тъмно 

  Poetry
614 2 4

Защото беше тъмно, заваля.

А тъмното започваше отвътре.

И нямаше ни намек за дъга,

ни пролетно събудили се бързеи.

 

Изля се, сякаш бе небесен вик,

откъртил се под тонове мълчание

и искаше така да заболи,

че да промие земните си рани,

 

да метне връз неметения под

на дребното човешко суетене

прозрачните си зарове живот.

И точно той най-после да спечели.

 

Да избуи. Покрай асфалт и кал.

От локвата, в която бе удавен.

Да се събуди малко помъдрял.

И да забрави, че е бил забравен.

© Христина Мачикян All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??