Jan 10, 2016, 7:45 PM

Защото разчитам на теб 

  Poetry
918 4 10

Не искай краката ми, тях са ги имали много!
Нито са тера инкогнита, ни бряг каменист.
Когато утъпкани вече пътеки преброждаш,
не си откривател, а чисто и просто турист.

Не искай душата ми, кой ли не я е разголвал!
В играчка превърнах интимните, лични вини.
И колкото повече пипат ги, по-смехотворни
са в хорските, иначе "много грижовни" очи.

Не искай ръцете ми, празни, безкръвно-студени!
Неустоим си и знаеш, че нищо не ще ти откажа!
Но пълни и стоплени, който след теб ги поеме,
би ме обрекъл на дълга агония - да се мразя.

Поискай това, от което "мъжът" се страхува!
И дето след теб и на смелия няма да дам!
Сърцето ми девствено нека е изборът труден!
Разчитай на себе си - там ще си сам!

© Таня Донова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??