Nov 17, 2021, 12:25 PM

Защото съм 

  Poetry
599 11 20

Защото всяко лято се заравя
из пясъка на някой бряг от дните.
Защото не е изгревът жарава,
та ръбчета да пърли по вълните.

Защото ветровете са солени
и груби длани станаха крилата.
Защото спят щурците уморени
след песни, възкресили тишината.

Защото от последните прашинки
на синьото небе измислих рима.
Защото шепа сребърни стотинки
Луната хвърля в кладенче от зима.

Защото съм пораснало момиче
и знам, че няма вечност на Земята,
научих се горещо да обичам
сезоните, които са в душата.

© Деа All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??