Jun 3, 2015, 9:43 PM

Защото те прогоних... 

  Poetry
392 0 1

Защото все те гонех. Не те исках.
Покри лицето си с плеяди звездни.
Потърсих те, но не те стигнах,
и заживях с мечти неистини...


Сега високо си от мен, така високо,
че само във съня ми идеш тихо...
Любов изгубена, като сълза на утрото
росиш по клепките ми след събуждане.

 

Отричах те, прогоних, и проклинах...

Луната още помни стъпките ти звездни,
и устните ми помнят, как обичах
оазисите ти насред пустини жадни.

© Евгения Тодорова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Тъжно, но красиво същевременно,Евгения!Не е само важно да спечелиш любовта, но и да я задържиш.Грешките се отчитат, но по-добре се опитай да я настигнеш!
    Поздравление и дерзай!
Random works
: ??:??