Jun 4, 2021, 8:00 AM  

"Заспиват ли реките в океаните…?!" 

  Poetry » Landscape, Other
672 7 8

Заспиват и сънуват ураган,
и брегове – от злато и коприна,   
а океанът, с перлената длан,
ги гали нежно, тихо – за да мине,
покрусата от туй, че няма бряг,
че носят ги вълните – разлюляни,
насън реките се превръщат пак,
в сребристоструйни, слънчеви фонтани.
Рибар монета хвърля – за късмет:
Дано русалка в мрежите да хвана
и да не бъда вечно сам и клет...
Като реката влюбен, в океана.
 

 

 

© Надежда Ангелова All rights reserved.

Прошепни ми
на възглавницата.
Имам монета. Търкаляща се.
А фонтанът е река и плавно
потъва в твоите желания. ...
  420  11 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??