Jun 5, 2022, 11:29 AM

Затвори очи, човече 

  Poetry » Other
565 2 11

Житен клас на нива

Месечко приспива.

Стига вече! - той изрече -

Затвори очи, човече...

 

Чуй, щурчето под звездите

сладичко как пее.

Изморени от игрите

спят мънички и големи.

 

Вятърко приглажда страсти

с пръсти отмалели

и заспива, в цъфналите храсти,

с приказката, за сълзата неродена.

 

Спи дори ламята.

И човекът нека сладко да поспи.

Песничката иска дъх да си поеме.

Дълъг път й предстои.

© Лина - Светлана Караколева All rights reserved.

The work is a contestant:

Ноти за лятна песен »

13 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??