Mar 9, 2006, 4:23 PM

Завесата се спусна 

  Poetry
510 0 3

            Завесата се спусна
сега

покажи ми
истинското твое лице.
Далеч от погледа
на публика критична,
разкрий ми тайните
на твоето сърце.
            Завесата се спусна,
а за мене,
беше днес за сетен път.
От утре ще съм публика
и ще аплодирам,
(само че от разстояние)
твоята вечна игра.
            Завесата се спусна,
напускам сега
нашето нежно бойно поле.
Някога бях млада
но вечно бях по-старата,
неразгаданата,
а ти до мен, по-младия,
"невинното дете".
            Завесата се спусна,
нямам повече сили,
изтривам гримът
за последно.
Настъпи мигът!
Свали най-сетне маската,
изтрий и ти гримът!
И нека се погледнем
без публика,
очи в очи, открито,
за първи и последен път....

© Пепа Деличева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??