Apr 6, 2014, 6:55 PM

Завръщане 

  Poetry » Love
654 3 4

Пак съм тръгнал към теб. Нищо ново не нося -

нищо друго, освен нерешими въпроси.

Пак посягам към теб и отново те искам,

без да знам докъде е разумното в риска.

Пак те гледам стаен там, на тясната пряка -

като малко дете, приютено от мрака -

както диво зверче гледа в яркия огън,

а да стигна до теб сякаш вече не мога.

Сякаш вече не съм онзи същият вятър,

гонещ бурите вън и вълнуващ житата…

Непохватно дете, притаено във мрака -

пак съм тръгнал към теб.

Знам, отдавна не чакаш.

© Засегабезиме All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??