Feb 12, 2021, 8:37 AM

Завръщане 

  Poetry
194 0 1

Там, където те чака семейството,
се завръщай, защото си струва.
То е броня срещу фарисейството
и на груби борби не робува.

Към сълзите подхожда внимателно
и мечтите на всеки издига.
То съдържа частица трогателна
и е птица над срамни интриги.

Не обича да бъде обиждано
и се брани, когато нападат го.
То не мрази, но ху̀лите вижда ги.
Те са рани – следи от упадъка.

Към любимата къща пътуваме
и сърцето ликува. Пристигаме.
Топлина ме прегръща. Целува ме.
Любовта от небето намига ми.

© Димитър Драганов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??