Jan 21, 2009, 2:12 PM  

Здрав съм! 

  Poetry » Humour
1499 0 24

Докторе! Здрав съм и нищо ми няма!
Пращат ме тука, незнайно защо.
Ама, да знаеш, че хубаво стана -
тъкмо ще чуеш за мойто тегло.
Ей, това женските, докторе... Страшно!
Миг не оставам на мира от тях!
Кротички уж, а като се разпашат -
все ще ме вкарат без време у грях.

Аз по професия падам... Шивач съм.
Мерене, кройки...ей, тези неща...
Все се събличат, повярвай ми, значи.
Как да им кажа "Недей!" и "Не ща!" ?
После овряскват, че бил съм ги пипал.
Сума ти белези имам от бой!
(Щото съпрузите им ми налитат,
без да ме питат какъв съм и кой.)

Два пъти вече лежа по затвори,
все зарад женски и все без вина.
Пък съм невинен! Разправям им: "Хора,
как ще й вярвате? - то е жена!"
И набедиха ме във шизофрения...
При психиатъра - казват - върви!
Здрав съм, бе докторе! А за лечение,
всичките женски ги прибери! 


Р. Даскалова

© Радост Даскалова All rights reserved.

Author has locked rating.
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??