Mar 10, 2009, 9:43 AM

Зелена тишина 

  Poetry » Landscape
707 0 1

Обичам гората! Във дебрите тъмно-зелени
преплитат се клони и светли лъчи.
Живеят във нея мечти споделени,
живот има там и в листата трепти.

Изглежда студена, застинала, тъмна,
но има богата зелена душа!
И светла е всъщност, на дъжд ми ухае,
на слънце и дъхава млада  трева!

Зареждат ме с обич дърветата горски,
спокойствие лъха от тях, затова
обичам гората без стъпките хорски,
без глъч, олелия, излишни слова...

Притварям очи и въздъхвам дълбоко,
попивам от ведрия ù аромат!
Прекрасно! Изпълва ме  сила спокойна,
частица се чувствам от дивия свят...

© Мария Борисова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??