Котка се смее в тъмнина бледолика.
Прилеп след прилеп със сърце лястовиче прелитат
В небето
Звездите горе са и те там гледат ,
смеят се и всеки миг следващ притварят очи за следващо утро да блеснат.
Спят ли те ,спят непробудно и шумно се клатят на земната люлка.
Утрото иде, никой него не чува,
бързо връхлитат птичите песни.
Една подир друга всяка свойта мелодия пее, връхлита и радостно с криле тича.
Бяга ли, гони ли нещо, кой знае?
Само един е!
Там е той горе една сила, мощна и вярна, дето назе на обич и любов безпощадна ни учи.
Долу гледа и пламък след пламък на нас от вихрушки изпраща.
Чака и чака една детелина зелена ,
усмивка с прелест да види и око тъмно да блесне!
© Велла Неделчева All rights reserved.