Sep 2, 2021, 7:52 PM

Земята 

  Poetry » Phylosophy, Other
918 3 4

Аз ида от много, много далече,

от едно място,

където цари

мир и хармония

вече толкова хилядолетия.

Бях чувала истории 

за една красива планета,

наречена Земя,
която била дом на много създания.

Разказваха ми за вечнозелените поля,

за утринната роса по уханната трева,

за омайните си кътчета,

които в своята прегръдка пазела.

Като дете много исках да я посетя.

 

После разбрах за вида

наречен 'човек',

който я рушал векове наред.

 

 

Минаха години.

Един ден  тръгнах съвсем сама,

за да разбера...

 

Исках с очите си да видя

катаклизмите

и

болката,

които причинява

без да съжалява.

 

И...

се убедих.

Историите, които моите братя

ми разказваха са били истина.


                                               

След няколко стотин века

прекарани при човека,

се върнах у дома

угнетена и

отвратена:

 

в кое намират утеха се питам и до сега,

да нараняваш своята Майка

без чувство на вина.

 

Цялата тази омраза...

в тези смъртни същества

от къде идва, 

не искам и да разбера.

 

 

                                 Участта им е напълно заслужена. 

 

 

Егоистично е

и арогатно да молят за спасение

техните богове,

които от дълбоко разочарование

избраха да си тръгнат в пълно мълчание.

 

Как ли са се почувствали те,

когато са осъзнали

що за вид

са създали? 

 

                                     

Не искам и да знам.

Добре, че се махнах от там. 

 

 

А хората...

нека си чакат опрощение,

докато с усмивка на лице

водят тяхната земя до пълно унищожение.

© Нина Чалъкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Да, чувала съм за това. И мога да кажа, че не са единствените
    които наблюдават.

    Благодаря ти, че се отби при мен.
    Радвам се, че те е докоснало.
  • Отвъд слънчевата система живеят истинските човешки същества - тези от чиито образци е сътворен земния човек. Тази система е от звезда двойник на Сириус. Оттам внимателно наблюдават събитията "долу" - Земята. Катастрофата предстои - Голямата - Апокалиптичната. Тя е резултат и от натрупването на тежка карма от страна на рода чоловечески.

    Пресъздала си това предчувствие в един силно въздействащ стих, Nevium.
    Поздравление!

    П.П. https://otkrovenia.com/bg/stihove/slivaneto
  • И ще си платят цената...
    Благодаря.
  • В стремежа си към съвършенство хората се превърнаха в най- големите си врагове. Много проникновено!
Random works
: ??:??