Jun 20, 2023, 3:22 PM

Зима 

  Poetry » Love
283 1 0

Животът е кратък...
Зима
минус 23°С
Снегът царува на земята –
сърцето спира своя бяг...
Студът сковава ми душата,
мъглата мята мрежи пак...
Под синкавия лед на езерата
водите носят се до мен.
На морна рибка силуета
герой е сякаш в зимен ден.
Скърцат клони сред дъбрави,
не със ледени кристали,
а със бисер и с опали
Бог покри ги и забрави...
10.I.1993 г.

© Петър Петров All rights reserved.

Произведението е включено в:
  712 
Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??