Dec 17, 2010, 12:03 PM

Зима 

  Poetry » For kids
594 0 3




ЗИМА

Нежен, сипе, Снежко -
как затрупа Ежко,
с белите си дрешки
ни разказва смешки.

Малка черна сврака
с човката затрака,
котето ни лудо
се видя във чудо.

Палави врабчета
вънка бързо шетат,
даже кума лиса
днес студът улиса.

Мечето запява,
после се прозява -
всеки път пропуска
топлата закуска.

Всички си играят -
снежни топки ваят,
Чичо Лед смразява
пакостлива врява.

Колко е красива -
пухкава и дива,
колко радост има
новата ни зима.

Агапея Полис


© Агапея Полис All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Плами, Краси, радвам се, че се отбихте при това стихче за дечицата!
  • И на мен ми хареса, макар да не съм дете!
    Помислих в началото, че всички строфи ще са моноримни, като първата, но и така е хубаво.
  • Хубавко Светли празници, Агапея!
Random works
: ??:??