Jan 31, 2017, 9:44 AM

Зимна нощ 

  Poetry » Love, Free verse
334 0 7

Зимна нощ, далече от морето.

Поглед и докосване притихнало в длан гореща.

Ласка и протегната ръка,

огън и нежност.

              Две сърца.

Душевен съд в страх облян.

Болка спряла в света неразбран.

    Раздяла и болка.

Обич свита на кълбо.

Отлетяло време

за истина се връща.

   Откровение

и трепетно дихание

пътуват от балкана до морето.

    И небето свело глава

и реката шумно се вълнуват

от радостта,

която в сърцето ми танцува.

Морето ревнува,

че моето момче ръцете ми целува.

Подай ръка

до бреговете морски ще те заведа.

като бриз гальовен да те галя

и любовта да лудува

тъй както всяка зима

лебедът с крилете си в морето плува.

 

© Йонка Янкова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??