Dec 2, 2020, 12:03 PM

Зимна приказка 

  Poetry » Love
395 1 3

ЗИМНА ПРИКАЗКА

 

Беше есен – като злато.

Нощем грееха билата.

И красиво бе, когато

с любовта ти бях богата.

 

Тиха приказка – гората,

днес в премяната си бяла

няма спомен как я мята

вчера разбесняла хала.

 

Върху смръзналите клони

дъх ли вятърът поема?

Борът, смръщен ли отрони

три шишарки оскрежени?

 

Пусто е, щом свърши всичко,

но съм лека – като ангел,

който дръзна да обича 

и остава на земята.

© Валентина Йотова All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
  • Красива, но тъжна зимна приказка... Все пак ще дойде пролет и за любовта!
    Поезия!
  • Като се уморил да вилнее, трябва и дъх да поеме, Дени, благодаря, ти, че спря тук.
  • Дъх ли вятърът поема?
    !!!
Random works
: ??:??