Dec 18, 2021, 5:52 PM

Зимна приказка 

  Poetry » For kids
598 0 8

 

Хей, детенце, във леглото

бързо скачай ти, защото

щом възглавницата гушнеш,

зимна приказка ще слушаш.

Там далече в планината,

де снежец покри земята,

горски животинки дружно,

стягат всичко, що е нужно,

Коледата снежна, бяла

да посрещнат, както трябва.

От долапа Баба Меца

взе буркана със медеца,

Зайко даровете стяга,

Кума Лиса му помага.

Топла питка как ухае!

Ще се хапва, то се знае.

А качил се на шейната,

Ежко скри се във гората,

хем да насече дръвцата,

хем да донесе елхата.

Щом готова е софрата,

чудо стана в планината,

Баба Зима туй го стори -

път за празника отвори.

Коледна звездичка ясна

над пътечката проблясна...

В твоя сън, детенце мило,

чудесата са се скрили!

 

 

 

© Мария All rights reserved.

The work is a contestant:

Зимни приказки за лека нощ »

13 Position

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??