Зимна вечер...
О, зима е, но толкова приятно
със топла ласка вечерта обгръща-
глобалното затопляне навярно
божествено сезоните обръща!...
И хората по улиците бавно
замислени за грижите си крачат,
а облаците във небето плавно,
със вятърът дошъл от юг, се влачат...
И въздуха е пълен със послания,
Светът се е прехласнал да ги слуша-
нощта пристъпва тръпна от желания
и с грация на влюбена кошута...
Душите за Любов се размечтават
глобалното разнежване ги грабва,
но с болка проумяват, че отдавна
живеят май единствено за хляба!...
... Премигват многоцветните реклами,
несбъднати вълшебства обещават:
натрапливи, настойчиви, примамни...
... и в мрака на нощта се разпиляват...
Коста Качев
© Коста Качев All rights reserved.
Красив, идейно наситен стих!
Поздрави!