Aug 27, 2020, 9:02 PM

Злак 

  Poetry
321 0 0

Сянка си ми.
Сянка на мъж,
който броди под тъмните облаци,
който спира внезапно
и като дъжд
в мойта почва попива,
в мойте злакове.

 

А я чакахме есента -
малко разум и хлад
да допре,
жълторумена,
до челата ни.

 

Вятър си ми.
И листопад.
Колендро.
И слана.
Но това... по-нататък.

© Павлина Гатева All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??