До себе си с отворено сърце допускам всеки,
но много малко в него заслужават да се вместят,
защото трудно е веднага да усетиш и отсееш
кой истински добронамерен поглед ти отправя.
С течение на времето, ако се крием и представяме за други,
стената, изградена от лъжи, бавно почва да се срутва
и във момент, когато всичко стане в руини,
ще се погледнем лице в лице, но вече отчуждени.
Не съм расистка и не се разграничавам
от възраст, пол и цвят на кожата дори,
за мен открит човек, без задни и спекулативни мисли,
е свято нещо и се стремя като зеница да го пазя.
Истински приятели, броейки се на пръсти, всеки иска,
а не безброй познати, търсещи изгоди и облаги,
и да се стреми да ги запазва, и да им показва,
че заслужава тяхното доверие, с което го удостояват.
Коварни и безцеремонни хора ние трудно бихме променили,
защото са дълбоко обсебени и силно обладани
от демони и мисли, да мачкат и да нараняват,
а не с добро и със заслуги достойното си място да заемат.
На тези хора "Приятели" (с главна буква) казвам,
винаги и неотлъчно до вас ще бъда във беда,
защото Вие сте като златото, заровено дълбоко в земята,
и всеки се стреми да го открие сам, както иманярът.
VAK 12.03.2009
valencia
© Веселка Николова All rights reserved.
Подкрепям Ракина с една малка забележка: мъничко да се ошлайфа още, за да стане наистина Перфект!
С най-добри чувства!
Поздрави!