Oct 14, 2012, 3:37 PM

Златокоса 

  Poetry » Landscape
950 0 18

Есен, скрита в голи клони,
с вятър листите подгони,
оцвети ги със позлата
и със тях покри земята.
Във душата ми надникна
тази есен любопитна,
там намери тайна скрита,
в тъмно ъгълче покрита.
Спомен скъп от късно лято
с две хлапета непознати -
тичащи по златен пясък
във очите си със блясък.
Там, край пясъчните дюни,
той "случайно" я целунал
и стотина пеперуди
във сърцето ù събудил.
Тази есен златокоса
носталгичо омагьoсва
и с вълшебни листопади
прави ни наивно млади.

 

© Валка All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??