Jul 26, 2024, 1:49 PM

Знаци 

  Poetry
108 0 2

ЗНАЦИ

 

... а есента ми праща тайни знаци, пред мен забила в пясъка пети –

морето чорли въ́лна на дараци, вълна̀та в центрофуги я върти,

и плажът – цял на вили-мотовили, проскърцва изпод моя мокасин,

и гларусите – сиви ескадрили – пикират върху мъртвия делфин,

спасителчето търка с едра шкурка чадъра от проклетата ръжда,

 

върху брезента весело тупуркат невидимите лимки на дъжда,

изчезна продавачът на мамули – и фокусникът нейде се смота,

какво че още чехли тътри юлий, когато тук приижда есента? –

зад дюните – разхвърляни матраци, и аз ще хлътна с дрипавия дъжд.

Написах ви неясните си знаци по плажа с малка клечка от камъш.

© Валери Станков All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??