Oct 7, 2009, 5:18 PM

Знам, чакаш ме 

  Poetry
738 1 18

Отдавна знам, за мен, че си създал

в сърцето си дворец от идеали,

светулки и цветчета си постлал

върху килим от спомени заспали.

 

Покрил си с бял, копринен балдахин

леглото от препускащи копнежи.

В градината ухае на жасмин,

самото слънце сякаш сипе нежност.

 

Отдавна свети тънкият кристал

на чаши две, с пенливо вино пълни.

На себе си ли беше обещал,

че ще ме чакаш, даже да не съмне?

 

И аз пристигнах, с вятъра крилат.

Навярно да се срещнем ни е време,

но питам се, в реалния ни свят

ще бъдеш ли готов да ме приемеш?!

 

 

 

© Вики All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??