Aug 27, 2016, 9:13 PM  

Звезден цигулар 

  Poetry » Love
450 2 24

Мисли мислите догонват

като призрачна река,

над която се отронват

звуците на вечерта!

 

Тихо в песенната вечер

вятър стихове реди

и отнася надалече

влюбените ми мечти!

 

В уморените зеници,

недокоснали съня,

от безмълвните звездици

се посипва светлина!

 

В мислите си те целувам

под небесния олтар!

И сред тъмното дочувам...

Свири звезден цигулар!

 

© МАРИАН КРЪСТЕВ All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??