Dec 30, 2018, 8:28 PM

Звяр 

  Poetry
1025 0 0

Прораснал плод съвсем недоброплоден,

прогниващ, като стъпкана черница. 

Отгризнат лъч любов, неблагороден,

сляп, като на слънцето - къртица. 

 

С мними правила успех бележи 

над някой друг със сила озлобена, 

бодяща, като свити таралежи,

наръгваща с рогата на елена. 

 

На всяка почва плевелът пониква... 

Кърлеж  впил се на човешка вена, 

лочещ кръв с взлом в душа прониква 

извита, като рогът на овена.

 

Загнездващ се насила, безлюбовен

звяр, довреме кръв ще суче 

и сам, анатемосан, и греховен 

ще чака любовта да му се случи. 

© Мария Божкова All rights reserved.

30.12.2018 год.

МаЖор 

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??