Apr 8, 2022, 9:59 AM

Звярът на сърцето 

  Poetry
264 0 0

Когато душата ти се оголи 

и мръзне самотна в нощта.

Когато съвестта те гложди 

и зашепне: "избирай ти смъртта".

 

Недей ги слуша ти, вдигни се 

животното във тебе разбуди.

Ти здраво със ръце подпри се 

Земята с нокти задращи! 

 

Почувствай болката, отдай ѝ се 

Засмей се колкото и да боли. 

От гените ти водопад ще лей се 

И всичко той ще изцери. 

 

Ще рукнат щури нови мисли, 

Стари спомени и весел глъч.

И като шепа шарени мъниста 

ще се пръснат болката и злъч. 

 

А утрото ще блесне свято 

окъпано във яростта на звяр.

Събуден от недрата на сърцето 

Настръхнал, гладен, господар!

© Kancho Vladislavov All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??