Nov 19, 2006, 6:15 PM

Звъня 

  Poetry
924 0 14

Звъня. Не вдигаш телефона.

Къде ли си? Не знам, уви.

Замина уж за много кратко,

а ето вече много дни.

 

Звъня. Сега пък е заето.

Със някой друг споделяш ти.

Навярно с другия приятел.

А аз... е не, за мислите прости.

 

Звъня. Отново теб те няма.

Къде ли си? Уви, не знам.

Очаквам тука да се върнеш.

Не искам вече да съм  сам.

 

Звъня. Ти вдигаш телефона.

И чувам глас: - О, моля те, прости!

Не ме търси, аз няма да се върна.

Напускам те, така реших.

 

Това е. Кратичко и ясно.

Едва ли трябват лъскави слова.

Отпускам бавно телефона.

Във мен е празно. Не звъня.

 

 

© Христо Костов All rights reserved.

Comments
Please sign in with your account so you can comment and vote.
Random works
: ??:??