3.07.2007 г., 9:46 ч.

681 (Гурбет) 

  Поезия
2152 0 8

681
на децата ми

Виждам ги:

Омалели от път.
Полугладни.
Оглупели от взиране.
Жадни до смърт.
Безотрадни.

Стискат зъби. Поглъщат
разярените степи.
Яздят, неизправили гръб -
все далеч е...

Пронизва простора
древната конска опашка.
Мощно снопът трещи -
така се пораства!

Помня ги!
Устремени във полет
заветен.

Най-подир!
Kурбан колят -
Балканът отпред е!
 
28 Декември 2002, Ломбо Есте








© Симеон Дончев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??