На улицата вишните презряха
и тихо зашепнаха листата в самота.
Лъчите есенни за сетен път огряха
потъналата в цветност тишина.
Нахлу вечерницата неудържимо
с ветрилото си тъмно от пера.
Помаха с него и почти неуловимо
размърда вишневата тишина.
Зашепнаха листата жълти за онези
онези ранни вишни галещи очи.
Понесоха се в клоните копнежи.
От спомени в душата ще горчи.
И пада студ. Умират днес листата.
Там тихо тръгва поредното едно.
И него днес лъчите есенни огряха.
Листо е то. Последното листо.
© Анелия Тушкова Всички права запазени