25.11.2020 г., 19:45 ч.  

Ангеле, с едно крило се литва... 

  Поезия » Друга
288 7 10

Станал си невидим, дъх прозрачен,
раменете  – дозѐми превити.  
Ангеле, крилете ти се влачат,
оглуша ли? Чуваш ли душите?

Беше на народа ни водител,
а презряхме святата повеля.
Дремят знамената, кротко свити,
дявол "благините" разпределя.

Хлопна ли небесните си двери?
Тъй ли ще смекчиш сърца корави?
Милост в себе си ли не намери?
Вдигна ти ръце... И ни забрави.

Но надежда мъничка крепи ни,
пише по небето светло слово.
Ангеле, сведи се – погледни ни.
Поведи ни с милост, ти отново.

Скромна, недодялана молитва,
пак мълвят напуканите устни...
Ангеле, с едно крило се литва...
Прошка! За децата – неизкусни.

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??