16.12.2023 г., 12:31 ч.

Апокалипсис по български 

  Поезия » Друга
115 0 0

Преди да стане мразовита,

сурова зимата, със сняг,

управниците ни запита:

– Защо не сте готови пак?

 

–  Със снегорини и фадроми

очакваме те всеки ден. –

отвръщат нашите барони –

Ще те посрещнем без проблем.

 

Усети, че я лъжат тука.

Намръщи се и заваля.

Със мокър, тежък сняг затрупа

шосета, градове, села…

 

Задуха после силен вятър,

пречупи клони и стъбла.

Проводниците запращяха.

Щом скъсаха се, токът спря.

 

И от лицето на Земята

страната скри се през нощта.

Тук-там със крушка от колата

или със свещ мъждука тя.

 

Народът ни разглезен, свикнал

със климатици на комфорт,

да пали печка е отвикнал.

Навлечен мръзне, псува в хор.

 

Картината за да е пълна,

добавям тези редове:

Без ток животът ни се върна

далеч назад, със век поне.

© Димитър Дунеловски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??