Гори ме бездната на световете,
в които от случайност съм роден
и катедралите на мисълта -
високи и студени,
надвесени от Времето над мен,
очистени от смисъла на дребното
и неоставящи ме примирен!
Безцелно се стелят минутите -
като снега.
Искат да скрият земята под нас,
за да не стъпваме твърдо.
Като длета - страшно и бързо
те изковават бръчките!
Сенките на уморения от светлината ден
догарят.
Не мога да ги спра.
Събарят в мене тържеството
разпалвано от мисълта.
Желаят ме самотен като тях.
И тих и преходен,
за да не се повторя.
https://www.youtube.com/watch?v=dn6kVaDwCoo
© Младен Мисана Всички права запазени