17.09.2007 г., 23:09 ч.

Безтегловност 

  Поезия
472 0 2
 

1995 г.


Убивайки в зародиш всички пориви,

затваряйки очи пред пролетта,

останал насаме със самотата

вглъбен във своя собствен фанатизъм

умираш бавно, методически, нарочно.


Сърцето ти безмилостно те моли,

но ти - железен до себеотричане,

изпълнен със преглътнати обиди,

с разпънати на кръст красиви жестове

и оковани във вериги нежни чувства,

убиваш него, себе си и мен.


Дали пък не вървиш срещу съдбата?

Дали пък не вървиш срещу природата?

А той, първичния инстинкт, набъбва в себе си

и дращи по стените на душите ни,

жадувайки за утоляване на жаждата.


Трептящи мисли ме извеждат в безтегловност

и бедният ми, неутрален мозък

допуска в безвъздушното пространство

да излетят красивите ми чувства

и плавайки по всички измерения

да търсят твоето изгубило се "Аз"!

© Цвети Пеева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • "А той, първичния инстинкт, набъбва в себе си

    и дращи по стените на душите ни,

    жадувайки за утоляване на жаждата."

    Поздравления!!!

  • Хубав стих, Цвети!Красивите чувства и слова те носят на крилете си.С обич.
Предложения
: ??:??