3.03.2020 г., 9:51 ч.  

Българийо 

  Поезия » Гражданска
464 4 12

И имаме дом и Родина – България 
лозята, житата и алени макове,
Балканът, хайдушки и спомена, стария,
и скрити по ракли са лъвските знакове.

 

Живеем по странство. Менят се народите,
сънуваме нашата роза, уханната
И кипват в кръвта ни, за миг воеводите,
чуждинска коричка, солта е на раната.

 

Езици различни и с мъка ги сричаме,
а камъни тежки затискат сърцата ни...
Българийо наша, но пак те обичаме,
ти майка не бе... Но бъди –  за децата ни!

----------------------------------
Честит празник, българи!

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??