10.04.2016 г., 16:30 ч.

* * * 

  Поезия » Друга
536 0 8

Избрах си да живея в този свят.
Измислих си го. За да съм щастлива.
Тук никога очите не валят, 
и никой от мен не си отива.
Измислих си и теб. И топлината ти,
и мислите ти, с моите преплетени...
И като всички глупави мечтатели
изгубих се сред сънища и трепети.
Избрах си да живея в този свят...
Не съм ли в него - ставам тъжно-сива, 
безсънните ми нощи ме болят,
а самотата бавно ме убива.
И само ти - един мираж красив,
примамливо ме хващаш за ръката
и всеки мой нюанс от тъжно-сив
превръщаш в цветовете на дъгата...

Но съмва се!... И пак ми се мълчи.
В реалността мечтите ми увяхват.
В света на насълзените очи
събудена съм... 
По-сама от всякога. 

Павлина Соколова

© Павлина Соколова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??