5.03.2008 г., 17:57 ч.

Черни щъркели 

  Поезия » Гражданска
1323 0 24

Не искам бели цветове...

Разцъфнали дръвчета по градинки,

защото мартенските студове,

ще ги превърнат в падащи снежинки.

 

Не искам Слънце да гори...

Навярно то разпалва всичките пожари...

Раждат врани нашите жени...

Пустеят влакове и гари...

 

Не искам южни ветрове...

А бури с кръв пропити.

Да продухат болни умове

на безсрамни, нагли политици.

 

Не искам щъркели сега...

Но знам - приключва дългият им полет.

Едва ли ще опазят белите крила

от багрите на нашта черна пролет.

© Леонид Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??