24.05.2017 г., 19:35 ч.

Циганско лято 

  Поезия » Любовна
314 1 2

Ветрец ме лъхна отгоре.

Като начало – приятен.

Целува ме, нежно говори.

Успива. Същински джелатин.

Да вярвам, че иде лято.

Раздипля за мен омара.

Опасна, измамно красива.

Илюзия и забрава.

И ето. Кипи ширата.

Ухае на дюлево сладко.

Отварям широко душата

за доста, макар за кратко.

Тревога. Проклетият вятър,

преструва се на любовен.

Ако със него изляза, 

ще ме изтръгне из корен.

© Христина Комаревска Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Хареса ми, поздрави!
  • О,превъзходното вино кипи в това време!И когато припекът е на завет,буйства бъдещето на любовта!Във виното е истината! Превъзходна поезия!😘
Предложения
: ??:??