Ветрец ме лъхна отгоре.
Като начало – приятен.
Целува ме, нежно говори.
Успива. Същински джелатин.
Да вярвам, че иде лято.
Раздипля за мен омара.
Опасна, измамно красива.
Илюзия и забрава.
И ето. Кипи ширата.
Ухае на дюлево сладко.
Отварям широко душата
за доста, макар за кратко.
Тревога. Проклетият вятър,
преструва се на любовен.
Ако със него изляза,
ще ме изтръгне из корен.
© Христина Комаревска All rights reserved.