23.10.2007 г., 9:49 ч.

Диагнозповед на онкоболен бог 

  Поезия
801 0 6
Разтворих празни длани,
да покажа
кому е нужен огън без любов.
Прогоних и от Ада Юда даже,
защото знам, че вече е готов
да влее своето учение
във вените солено-вкиселЕни.
Спасението на гнили поколения
е тумор в упор в хиляди вселени.

Ръце протегнах, за да викна
за корена на хорското израждане.
Религия, преправена в проситба
ръката стиска, в лъженедояждане.
Това са храмовете -
монолитни,
бетонените, с ниските тавани...
Разперих си ръцете, за да литна -
останаха
с пирони приковани.

© Тома Кашмирски Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??