13.03.2018 г., 23:35 ч.

Джанка 

  Поезия
461 2 5

По цитат от "Дървото на любимия" на Камелия Кондова: "Ако имаш джанка, приятелю, винаги я слушай, а ако нямаш, спешно си намери..." - Л. М.

 

Някъде чух, че ти трябвало джанка,

с нея да плачеш... дори и да спориш...

Хванах на слънцето първата сянка,

джанка посях си за хлад и отмора.

 

Раснеше право и здраво дървото.

Беше храна и балсам за очите.

Колкото пъти ме хапа животът,

толкова вярвах и в нея се вричах.

 

Джанката стана приятелка моя.

С нея делях съкровените тайни.

Привечер късно ловях звездоброя,

лягах си с чувства съвсем обичайни.

 

Бяхме се сраснали, както близнаци -

вземаше джанката моите болки,

моите радости... Скритите знаци

вписани с туш на хартиена ролка,

 

тя ги разчиташе заедно с мене.

После в небето легенда написа,

как от човек и дървото зелено

дружба подобна на обич роди се.

© Елия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??