29.05.2013 г., 9:20 ч.  

Довиждане, деца! 

  Поезия » Гражданска
1009 0 6

ДОВИЖДАНЕ, ДЕЦА!

 

Довиждане деца! Отивате далече.
По всички краища на този пъстър свят.
Довиждане ! Аз ще се моля вечер,
да помните, че има път назад.

 

Че наш`та страна, изтерзана и бедна,
ви откъсва от свойто огромно сърце.
Всяка капчица кръв е и болка неземна,
и сълза по вековното нейно лице!

 

Ще се моля за вас, за да помните вечно,
че България свята е. Тя е олтар!
Тя е огънят жив и дори и далечна,
пали в нас неугасващ и буен пожар.

 

Довиждане, деца! Но утре се върнете,
Прекрасен, но и чужд е тоз далечен свят.
Довиждане деца! И винаги помнете -
от всяко кътче земно ви чака път назад!

Русе
28. 05. 2013 г.

© Румен Ченков Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??