15.08.2019 г., 23:50 ч.

Душата на вятъра 

  Поезия » Друга
939 10 8

Беше лято, а после не беше.

Опознавах душата на вятъра

и очите му,  пълни с насмешка,

и студа му,  клечащ пред вратата.

 

Слушах как свири в ключалката

нощем, когато си спомнях

хляба на мама и залъка,

дето остана бездомен.

 

Оттогава съм някак дъждовна

и валя след следите на лятото.

Не научих да бъда готова,

да посрещам студа по приятелски.

 

Тръпнех,  когато превземаше

бавно ръцете на татко.

Чаках, но беше безвремие –

подпис последен в тетрадка.

 

Преболях, преболях от очакване,

щом по пътя изгубих си шала.

Не остана сълза неизплакана,

ни душата на вятъра цяла.

 

© Ани Монева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??