Не продавай, сине, дядовата къща,
дворът запустял, пресъхнала чешма.
Твоят дядо вечер тук се връща
и присяда под изсъхнала лоза.
Не харизвай на търговци напористи
дядовата къща, дом граден със пот.
На ливада гола, двор със лѝсти,
тя раснела с години, цял живот.
Дядо ти с конете цял ден е орал
и набързо хапнал супа постна,
се затичвал към заводския портал.
Да изкара левче за цимент и вар.
Две платненки имал, но различни.
Синя,бялата с трева натривал,
да изглеждат малко по-прилични.
Всичките пари в бетон наливал.
Не продавай, сине, дядовата къща,
там все още броди старата душа.
Твоят дядо вечер тук се връща
и присяда под изсъхнала лоза.
Пловдив
08.09.2017
© Хари Спасов Всички права запазени