На Н.
Танцува във кръвта му свободата.
Изгризва стягащите го окови.
Понякога се сърди на съдбата,
че крак му е подложила отново.
Понякога замисля се над чашка,
че свободата значи самота...
Но силната привързаност го плаши.
Убива във зародиш любовта.
Вълкът е сам и затова е силен!
Издига пред сърцето си стени.
Превърнал е живота си в пустиня -
следи от изоставени жени.
Той скрива жаждата си за доверие
и ще загине, без да коленичи.
В бърлогата му кой ще го намери?...
... Такава е цената да си ничий.
© Бианка Габровска Всички права запазени