8.07.2015 г., 23:47 ч.

Ела, любов! 

  Поезия
241 0 2

Ела, любов!

Ела в среднощен час!

Без покана. Скъсай обръча,

душата да не е рана.

Чака моминската риза разстлана -

напъпила цветна поляна -

за теб изтъкана.

Забравила майчини думи,

като суша уловила жадно вода

и пие ли, пие!

В безмълвие.

Ела, любов!

Бъди вдъхновение -

за нов живот, за изцеление!

Отмий този черен загар - минало,

с птиците да поемем на юг

и да изминем спокойно дългия път.

Ела, любов!

© Василка Ябанджиева Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??