5.06.2012 г., 22:48 ч.

Емигрант 

  Поезия » Гражданска
539 1 0

                                                              Емигрант

                                                                              

                                             Ах, как искам да стана емигрант,

                                             да напусна тая страна,

                                             а там, като другите останал сам,

                                             да се хваля с нейната красота.

                                                                                   

                                             Ще забравя за заплатата каква е била,

                                             че завист голяма и злоба има.

                                             Ще се гордея със свойта страна 

                                             и ще я обичам за трима.

                                                                                 

                                             А когато оклюмам, затъжа

                                             някъде там в чужбина,

                                             ще подсмърчам, ще плача и ще рева:

                                             - Колко ми липсваш, Родино!

                                                                               

                                             Ако ли пък разбера,

                                             че са се натъманили нещата?

                                             Ще се върна пръв и аз да бера

                                             заедно с всички от благата.

                                                                                  

                                              5.06.2012 Малък Петко                   

© Никола Яндов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??